Radio

6853979-oude-radio-uit-1950-en-het-jaar

 

Martijns radioavontuur begon na de zolderkamer en de lokale omroep van Meppel bij Rebecca Radio, een commercieel regionaal station voor Noord-, Oost- en Midden-Nederland. Twee maanden voor hij 18 werd startte hij als side-kick van René Steenbergen in de ochtendshow Brand New Day. Later kreeg hij een eigen vrijdagavondprogramma, getiteld Muijst Wanted.

3FM_Serious_Radio-logo-69A5786E0F-seeklogo.com
Toen Rebecca Radio in 2004 ophield te bestaan en het personeel op straat kwam te staan gaf Martijn zich op voor een DJ-talentenjacht van BNN, Hey DJ. In 3 televisieafleveringen nam hij het op tegen 10 andere finalisten, die werden beoordeeld door onder andere Giel Beelen, Ruud de Wild en Gijs Staverman. Martijn won en kreeg een eigen programma op 3FM. Op zondagochtend presenteerde hij tussen 7 en 9 Hey DJ en ook nog een tijdje ’s middags tussen 2 en 4 de radioversie van Top of the Pops. Daarnaast deed hij ook nog twee nachtprogramma’s. De programmanaam had hij al: Muijst Wanted ging het heten. In een verkiezing van de VARA gids van het radioprogramma met de slechtste naam won hij nét niet. In 2006 ging Muijst Wanted horizontaal; iedere werkdag tussen 4 en 6 ’s nachts op 3FM.

radio538Door allerlei omroepwisselingen raakte BNN zijn zendtijd in de vroege ochtend kwijt aan de NPS. Martijn stapte in januari 2007 over naar die omroep om opnieuw tussen 4 en 6 te gaan presenteren. Eind september 2008 was hij voor het laatst te horen op 3FM. In januari 2009 begon hij bij Radio 538 en presenteerde daarnaast ook nog een tijdje in de middag op Radio 6. Een jaar later, op 4 januari 2010, begon hij met een nieuw nachtprogramma op Radio 538: de 53n8club. Dat programma presenteerde hij samen met Kimberly van de Berkt en producer/side-kick Daniël Daniël. Enkele wapenfeiten: de tattoo van Kim & Martijn die een luisteraar op z’n rug liet zetten, het opnemen van een eigen single, een relletje rond tsjakka-goeroe Emile Ratelband die in de uitzending racistisch getinte uitspraken deed, de sidekick-competitie So You Think You Can Sidekick, waarbij luisteraars een nacht lang mochten aanschuiven als vakantievervanger van Daniël Daniël, het brouwen van een eigen 53n8club bier, een luisteraar die live in de uitzending vertelde zelfmoord te willen plegen maar daar uiteindelijk door Kim & Martijn van kon worden weerhouden en Afrojack die spontaan belde om mee te spelen met een spelletje, waarna Nicky Romero ook inhaakte.

Naast de 53n8club kreeg Martijn ook een plekje in de weekendprogramma met een eigen programma op zaterdagmiddag tussen 3 en 6. Toen Kim besloot te stoppen met de 53n8club presenteerde Martijn het programma nog ruim een jaar samen met Daniël Daniël.

RadioVeronica-logo

In december 2013 stapte Martijn over naar Radio Veronica, en verhuisde van de late avond naar de vroege ochtend om uiteindelijk in de middag te eindigen met Martijn in de Middag, elke werkdag van 16:00 tot 20:00 uur. Met de komst van Rob Stenders, in 2021, kwam Martijn precies in het midden uit: sinds juni van dat jaar hoor je hem tijdens de lunch, tussen 12 en 2 in De Piepshow.